Фирма Унистър проведе семинар за обработка на насипни материали и екструдиране

На 11 април т. г. в хотел Park Inn by Radisson, София фирма Унистър с медийната подкрепа на Инженеринг ревю – списанието на българската индустрия, проведе семинар на тема “Обработка на насипни материали & екструдиране”. “Организирането на технически семинари е практика на K-Tron по целия свят”, разказа Александър Йорданов, управител на Унистър. “Целта е да се представят технически решения за определени приложения – в случая за пластмасовата и химическата, както и за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост”, допълни той.

Сред темите на семинара бяха “Основи на обработването на насипни материали и тяхното въздействие при избор на оборудване”, “Технология на пневмотранспорта. Преглед на продукти”, “Технология на дозиране. Преглед на продукти”, “Новости при двувинтовото смесване”, “Екструдиране на храни с двувинтов екструдер” и др.

Акцент беше поставен върху системите за пневмотранспорт и екструдери. Разгледани бяха основните видове и характеристики на насипните материали, както и изборът на подходящо оборудване и системи за пневмотранспорт. Представени бяха и екструдери за същите приложения, които работят заедно със системи за пневмотранспорт и дозиране на насипни материали, за да се осигури ефективност и добро качество.
По време на презентациите бяха представени различни продукти и решения на производителите K-Tron и Coperion.

“Именно това бе и значението на събитието – да се представят продуктите на двете компании на специалисти от промишлеността, както и на инженерингови фирми”, коментира управителят на Унистър. “Доволни сме от посещаемостта. Обратната връзка показва, че клиентите оценяват семинара като полезен, тъй като това е отлична възможност да получат полезна техническа информация в концентриран вид”, заяви той.

“Най-вероятно ще организираме такива семинари и в бъдеще”, сподели в заключение бъдещите си намерения г-н Йорданов.