Филтриращи материи

Рулата от филтриращи материи са големи листове материал , които се нарязват на определена дължина и ширина и след това се навиват на руло за съхранение или транспортиране. Тези ролки обикновено се използват в индустриални приложения за филтриране на въздух или течности. Някои често срещани типове ролки за филтърна медия включват:

Ролки от фибростъкло: Изработени от фини стъклени влакна, тези ролки обикновено се използват в ОВК системи за филтриране на въздуха и улавяне на прах и други частици във въздуха.

Ролки с активен въглен: Тези ролки обикновено се използват в системи за филтриране на въздуха за отстраняване на миризми и летливи органични съединения (ЛОС) от въздуха.

Полипропиленови ролки: Тези ролки обикновено се използват в приложения за филтриране на течности за отстраняване на утайка, мръсотия и други частици от вода или други течности.

Плисирани ролки : Тези ролки са направени от различни материали, включително полиестер, фибростъкло и хартия, и обикновено се използват в ОВК системи и индустриални приложения за филтриране на въздуха и улавяне на частици.

HEPA ролки: Тези ролки са направени от високоефективен филтърен материал за въздух (HEPA) и обикновено се използват в промишлени приложения, където се изисква високо ниво на филтриране, като например в чисти стаи и болници.

Изборът на ролка за филтърна среда зависи от конкретното приложение и необходимото ниво на филтриране.